dilluns, 18 d’octubre del 2010

El canvi clìmàtic

Aqeust semestre i desde l'assignatura de descoberta de l'entorn estem treballant el canvi climàtic. Aqui us deixo un Vídeo anomenat Una verdad incomoda.

object width="425" height="350">
Videos tu.tv




Al llarg de la història, han tingut lloc altres canvis climàtics, però els efectes d’aquests eren naturals, com per exemple un l’erosió d’un volca. A partir de la revolució industrial els efectes van esdevenir uns altres com ara el petroli, el gas natural o el carbó.
El canvi climàtic consisteix en una escalfor de la terra, aquesta escalfor es deriva de l’ efecte hivernacle. L’efecte hivernacle és una acumulació de gasos i CO2 que hi ha al nostre planeta a conseqüència de la contaminació produïda pels aerosols,de la combustió de productes fòssils (petroli),els volcans i en general l’acció humana. A tot això li afegim la manca de vegetació , com per exemple la tala d’arbres que s’està produint a l’Amazona que és el que s’encarrega de reduir el CO2.
L’atmosfera és més gruixuda per causa de l’acumulació de CO2 i això fa que sigui més espessa i per tant no deixa sortir aquests gasos fora, la retenció d’aquests gasos produeixen un efecte rebot de l’escalfor.
El canvi climàtic del qual avui en dia ja estem patint les conseqüències, té origen humà i natural. Està comprovat científicament que les pets d’alguns animals contenen metà que és danyós per l’atmosfera, tot i que no és gaire significatiu. El principal contribuent és el transport, la combustió del vehicle privat. Això ens fa que Espanya sigui un des països més contaminants d’Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada