dilluns, 4 d’octubre del 2010

WIKIPEDIA

La Wikipedia en una gran enciclopèdia a nivell mundial, a la qual tothom que tingui Internet pot accedir-hi i el que es més important, pot modificar-la amb els seus coneixements.
Vam contestar diferents preguntes que ens sorgien sobre la wikipedia.
- En els diferents idiomes, diu el mateix? Això és bo o dolent? Exemples.
- El format és el mateix en totes les definicions? Per que?
- On ens diu que s’assemblen?
- Com s’introdueix o modifiquen els articles?
- Es cer tot el que diu a la wikipedia?
- Qui fa els articles?
- Neutralitat de coneixements
- Trobem tonteries a la wikipedia?


Per fer un article nou, només hem de trobar un tema que falti. NO podem copiar text ni imatges d’altres webs sin dret d’autor. I si ho fem, hem de incloure referències.
El tema s’ha de redactar des d’un punt de vista neutral.

Manteniment: manca de referències, redacció pobre, veracitat descuidada, no complir amb el manual de estil, faltes d’orografia, etc.
Format: per saber com hem d’editar, escriure, quin format hem d’utilitzar, etc, anem a “quant a projecte Viquipedia” comunitat-ajuda- Llibre d’estil

Podem veure qui ho ha escrit o bé modificat, quantes cegades y el nombre de cops. A ver historial. És bo que un mateix article pugui estar escrit per més d’una persona perquè així tenim diferents punts de vista, ho anomenem intel•ligencia distribuïda.

Enrique Dans
, ha escrit un breu article sobre la veracitat de la wikipedia, on fa una comparació entre la wikipedia britànica i una enciclopèdia britànica. Estadísticament diu que a la wikipedia hi ha 4 errors però només treballen 8 persones. Això és deu a que hi ha molta gent que sense cobrar, revisa els articles i es corregeix. En canvi, a la enciclopèdia britanica hi ha un error menys, però és revisada contínuament per treballadors.


Aquesta informació ha estat extreta de les aportacions que vam fer a classe i de la wikipedia tal i com com indico en els enllaços.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada